Meteen naar de inhoud

Allergie

Allergie is een ongewenste verstoring van het immuunsysteem veroorzaakt door allergenen.

Je zou er allergisch van kunnen worden..

Uit persoonlijke ervaring hebben we aan onze eigen allergieën mogen werken. Zo heeft Adrie effectief hooikoorts en zonne-allergie kunnen bestrijden. In totaal heeft hij twaalf allergieën stap voor stap kunnen weghalen. Julia heeft nagenoeg geen last meer van hardnekkige en jaarlijks terugkerende eczeem, dat een ‘familiekwaaltje’ zou zijn, maar systemisch bleek te worden doorgegeven. Bewustwording van de achtergronden van allergieën en de aansturing is een belangrijk wapen naar oplossing.Bij Einstein-Energetica hebben we de methodes en extra zintuigen om jouw allergie geheel doorgronden en samen met jou stap voor stap naar verlichting, oplossing en opluchting te werken.

Wat is een allergie?

allergie glutenHet menselijk immuunsysteem is een belangrijk onderdeel van het algehele welzijn. Allergie is een ongewenste verstoring van het immuunsysteem veroorzaakt door allergenen. Allergieën zijn een groeiend probleem in onze Westerse samenleving. Steeds meer kinderen krijgen al op jonge leeftijd te maken met intolerantie voor voeding (bijvoorbeeld eiwitten, gluten). Ook spelen problemen door eigenschappen in de leefomgeving (denk aan huisdieren, hooikoorts, et cetera) steeds vaker een rol bij allergie.
De verstoring van hun immuunsysteem zorgt voor allergieën en anders dan bij ziekte wordt geen betere afweer ontwikkeld. Je blijft last houden van een allergie tenzij je (van buitenaf) oplossingen treft. Aanpak van allergieën werkt onder andere met:
  • medicatie;
  • allergiemanagement in voeding en leefomgeving;
  • identificatie van de allergenen die de allergie veroorzaken;
  • complementaire zorg;

Allergie aanpakken met complementaire zorg

Je kunt door middel van complementaire geneeskunde met allergieën aan de slag. We hebben al menig maal iemand kunnen helpen met hooikoorst of bijvoorbeeld een allergie voor huisdieren. Hoe kan dat? Daarbij is de psychopathologische achtergrond van jouw allergie belangrijk. Mogelijk ben je vooral energetisch intolerant voor een bepaalde voeding of dingen in je leefomgeving. Gemoedstoestanden werken namelijk ook in op je lichaam, organen en welzijn. Piekeren, stress en zorgen maken zijn steeds meer erkent als aanleidingen tot ziekte, allergie en problemen. Voor die gemoedstoestanden biedt complementaire geneeskunde tal van interventies om inzicht te verschaffen.
Psychische ballast is slecht voor je gezondheid: piekeren, stress, zorgen maken, prestatiedrang, perfectionisme, prestatiedwang, doorzetten, te veel hooi op je vork nemen, belemmerende overtuigingen, principes, louter rationeel denken, ontbreken van flexibiliteit …

Een allergie moet uit het biochemisch systeem worden verwijderd, het neuronensysteem moet worden schoongemaakt, zodat het immuunsysteem zich kan reinigen en ontdoen van afvalstoffen.

opluchting allergie

Een allergie is een middel om je wakker te schudden en om je te laten onderzoeken wat er anders kan. Je mag weer op zoek naar jouw bron en kern om de natuurlijke weg te bewandelen die bij jou past. Als jouw energie weer in harmonie komt, kun je jezelf genezen en pakt je lichaam het zelfgenezend proces op. Neem hiervoor de tijd om er aan te werken en wij bieden je graag alle hulp om de nodige inzichten te verschaffen. Het is de moeite waard! Neem contact met ons op om je allergie te bespreken. Mogelijk kunnen we je helpen door middel van bijvoorbeeld personal coaching, hypnose- en regressietherapie of EMDR.

Het belang van de Milt bij afweer en allergie

De mild zorgt voor de kwaliteit van jouw bloed en maakt afweercellen aan. Er zijn belangrijke functies voor het speeksel en de spijsvertering. Bovendien is de milt verbonden met het lymfeklierstelsel, de maag, de alvleesklier en het bindweefsel. De invloed van je gemoedstoestand en de invloed van voeding kan voor sterke verzwakking van de milt zorgen en daardoor verzwakking van de weerstand. Onderzoek ook eens de voeding die je neemt op ‘yin’- (koude, winter) en ‘yan’ (warm, zomer)-energie.