Meteen naar de inhoud

Emotional Freedom Techniques (EFT)

Door middel van een simpele techniek kunnen belemmeringen en overtuigingen worden aangepakt. Je wordt meegenomen in een soort trance, waarbij je met je eigen handen op meridiaanpunten tikt. Hiermee programmeer je als het ware nieuwe gedachten en overtuigingen over jezelf.

De Emotional Freedom Techniques (EFT), is een eenvoudige en snelle methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.

Deze simpele techniek heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Deze hoge prikkelactiviteit kan zorgen voor een negatieve lading, belastende herinneringen met deze lading kunnen in de weg zitten en belemmerende overtuigingen steeds weer activeren. Door het tappen in een bepaalde methodiek en het gebruik van nieuwe woorden en overtuigingen verwijdert EFT de negatieve lading van belastende herinneringen.

Meer gelezen en gehoord over je hersenen beïnvloeden, maar was het niet EFT? Wie weet ben je op zoek naar EMDR.

Voor wie is EFT?

EFT wordt door professionele hulpverleners bij iedereen gebruikt. Ook kan de methode worden geleerd, zodat het ook goed toe te passen bij huis, tuin en keuken gebruik voor zowel lichamelijke en emotionele klachten, als angsten, verslavingen en remmingen. In onze ervaring kan EFT een doorbraak geven voor mensen die niet eenvoudig contact maken met de belemmeringen en overtuigingen waar het over gaat of we gebruiken het als interventie bij een inleidende praatsessie om direct stappen te maken.

EFT is bijna te simpel. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend, zonder eindeloze praatsessies en behandelingen.

Neem contact met ons op als jij denkt dat deze techniek je kan helpen of leg je vraag of probleem bij ons voor. We kunnen dan op zoek naar de beste methode voor jou, zoals ook bij personal coaching.