Meteen naar de inhoud

Hypnose- en regressietherapie

Ervaringen uit je verleden of vorige levens kunnen in het heden klachten, spanningen en emoties veroorzaken die je niet herkent. Het zijn onverwerkte ervaringen die het jou knap lastig kunnen maken. Door in je onderbewuste op zoek te gaan en contact te maken met deze ervaringen kun je verwerken. Je gebruikt de trance om de ervaring te herleven en daardoor krijgen je huidige klachten direct duiding. Je kunt overtuigingen die destijds ontstaan zijn, maar nu niet meer bij je passen, loslaten waardoor je in staat bent dingen anders aan te gaan pakken.

Bij Hypnose maak je contact met je onderbewuste. Dit gebeurt door een staat van trance en focus, waar je naartoe begeleid wordt. Met deze concentratie kun je naar dié herinneringen en delen in je onderbewuste gaan, waar jij op dat moment moet zijn. Vanuit de trance in hypnose kun je zelf ‘bewust’ veranderingen aanbrengen waar dat voor jou in je leven iets anders mag zijn.

Hypnosetherapie is anders dan straathypnose. Je blijft in de therapie bij bewustzijn en een therapeut zal je nooit dingen laten doen die je niet meer weet. Het gaat puur om het bereiken van een trance of focus om bij jouw onderbewuste te komen.

Van je angsten af met Hypnose

Van nature hebben we twee typen angsten (om te overleven): angst voor harde geluiden en angst om te vallen. Hoe kom jij dan aan die andere angst(en)? Bijvoorbeeld angst om auto te rijden, angst om te spreken in het openbaar, angst om te falen, angst in relaties, claustrofobie, angst voor dieren (bijvoorbeeld spinnen (arachfobie)), et cetera.

Iedere angst, anderen dan de twee overlevingsangsten, zijn ‘aangeleerd’. We hebben ze niet om te overleven, maar ze zijn er toch en je kunt er zeer veel moeilijkheden door ondervinden.

Met Hypnose kun je:

  • Jezelf en je angst leren kennen en herkennen: Wat gebeurt er als je angstig wordt? Hoe ziet je gedrag eruit, wat hoor je zie je en voel je, welke patronen ontdek jij bij jezelf, et cetera.
  • Je angst(en) oplossen.

Door hypnose vind jij uit wat je moet veranderen om niet meer belemmerd te worden. Je kunt de leiding over jezelf herkrijgen!

Met reïncarnatietherapie kun je ervaringen uit vorige levens verwerken. Dingen in je leven waar je nu onwerkelijk last van hebt, kunnen ook door ervaringen in vorige levens zijn ontstaan. In de trance krijg je deze indrukken op een spontane manier uit je onderbewuste naar boven. Zo krijg je inzicht in de gebeurtenis en de blokkerende werking van overtuigingen en belemmeringen die hieruit zijn ontstaan. Het is niet nodig dat je in vorige levens gelooft en je kunt het beschouwen als fantasie. Wel is het belangrijk dat je bereid bent alle opkomende ervaringen serieus te nemen. Alleen op die manier kun je de verbinding met de overtuigingen en belemmeringen loslaten en je klachten laten eindigen.

Wanneer we tijdens de therapie teruggaan naar vorige levens, noemen we dit reïncarnatietherapie.

Voor wie?

Deze therapie is in principe geschikt voor iedereen die gemotiveerd is aan zichzelf te werken en te groeien. Het gaat niet alleen om het verkrijgen van inzicht, maar ook om het doorbreken van het gedrag dat je nu belemmert te zijn wie je wilt zijn. Dat betekent dat je af en toe een risico moet nemen zodat je met nieuwe en andere mogelijkheden kunt experimenteren en tot oplossingen kan komen.

De meest uiteenlopende problemen kunnen met hypnose- en regressietherapie worden opgelost. Denk aan psychische klachten als depressies, angsten en trauma’s en ook lichamelijke problemen zoals allergie, migraine rugklachten.

Voor Hypnose- en regressietherapie hebben we ook een aparte website ingericht. Neem eens een kijkje op: Einstein-hypnosewereld.