Meteen naar de inhoud

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een therapie waarbij je in gesprek kan met de diverse delen in jezelf. Ieder mens heeft verschillende delen in zich. Denk bijvoorbeeld aan een perfectionist, liefdevolle ouder, pleaser, (innerlijke) criticaster en een (kwetsbaar) kind. Met deze methode kun je in contact komen met deze delen en dieperliggende emoties. Bij voice dialogue ga je niet op zoek gaat naar wat er ‘fout’ is en verbeterd moet worden maar naar ‘wat’ en ‘hoe’ het ís.

Denk bijvoorbeeld aan het deel liefde. Hoe we hiermee aan de slag gaan met Voice Dialogue: ons gedrag wordt voor een groot deel gestuurd door de behoefte aan liefde. Veel klachten hangen hiermee samen; gemis aan liefde, tekort, liefde op een andere wijze willen, niet weten hoe erom te vragen. In de sessies leer je weer contact te maken met je eigen liefdesbron, want dat is een bron waarvan je altijd uit kunt gaan. Als je van jezelf houdt, hoef je dat niet van een ander te vragen. Je relatie met jezelf zal snel verbeteren en de relatie met anderen zal ook anders vorm gaan krijgen.

Hoe werkt het?

Op respectvolle manier leidt Adrie, Julia of Joanna je naar de delen in jouw innerlijke die je voor de sessie nodig hebt. Jij weet zelf welke delen via je onderbewuste naar voren moeten komen om hetgeen aan te pakken wat jij wilt. De Voice Dialogue begeleider gaat letterlijk in gesprek met je verschillende kanten en nodigt je daarbij uit jezelf fysiek te verplaatsen. er ontstaat een innerlijk veld waarin al de delen hun plek hebben.

Met voice dialogue kun je op een andere manier naar jezelf kijken en krijg je diepliggende inzichten en kun je blijvende resultaten boeken. Je gaat in gesprek met allerlei delen in jezelf die jouw persoonlijkheid op dit moment vormen. Daarbij kunnen delen aan het woord komen die normaal niet door jou gezien, gehoord, gevoeld worden. Ook kun je delen die te sterk aanwezig zijn of gewend zijn altijd aan het woord een andere of kleinere rol geven. Je leert veel over jouw innerlijke verscheidenheid van de delen die je hebt. Alleen de inzichten kunnen al een heel dankbare fijne ervaring zijn. Daarnaast maak je direct veranderingen in jezelf.

Voor wie is Voice Dialogue bedoeld?

Voice Dialogue kan door iedereen worden benut in situaties waarin hij op zoek is naar verdieping en persoonlijke groei. Ook bijvoorbeeld om innerlijke conflicten bewust te maken of angsten aan te pakken. Voice Dialogue gaat eventueel verder dan alleen jezelf. Het kan effectief worden toegepast bij partnercommunicatie en relatiecoaching. Leg je vraag  aan ons voor, zodat we je uitgebreid kunnen vertellen over de mogelijkheden die je hebt.