Meteen naar de inhoud

Trauma’s en angsten

Schokkende ervaringen, elk jaar maken vele mensen ze mee. Voor een slachtoffer en zijn naasten kan het een enorme impact hebben. Kost het daarna veel moeite om de schokkende ervaring te verwerken dan spreken we van een trauma. In tegenstelling tot het verwerken van dood van een dierbare en rouw, moet iemand met een trauma een gebeurtenis zelf verwerken. In rouw richt je je vooral op de veranderingen in het leven na de dood van de dierbare.

Trauma

Bij traumatische ervaringen wordt je confronteerd met de slechtheid van mensen, de kwetsbaarheid van het leven en je eigen onmacht. Door deze heftige ervaring sla je allerlei ankers op in je neuronensysteem. Iedere keer dat je met dezelfde of soortgelijke gebeurtenissen wordt geconfronteerd, kom je (pijnlijk) in aanraking met je trauma (cross-effects). Dit kan zo heftig zijn dat je het als bijna onleefbaar ervaart om steeds de confrontatie tegen te komen.

Wat kun je er aan doen?

Binnen ons vermogen liggen diverse mogelijkheden om op verschillende manieren u Interventies (denk bijvoorbeeld aan EMDR) aan te bieden. Het resultaat is afhankelijk van de zwaarte en sterkte van uw trauma(‘s). Met de sjamanistische gaven van Adrie kunnen we daarnaast in kaart brengen wanneer en waardoor u uw trauma’s hebt opgelopen. Mogelijk heeft u angsten en trauma’s die in die op dit moment onwerkelijk lijken of geen verbinding hebben met wat u nu meemaakt. Hiervoor is hypnotherapie bijvoorbeeld een goede interventie. Door de interventies en de gaves van sjamaan Adrie Talakua kunnen we het trauma uit uw neuronensysteem weghalen en elimineren. Daarbij kan het vervolgens mogelijk zijn om het proces te verwerken en de emoties te doorleven, zodat u echt kunt loslaten.

U heeft het zelf in de hand om uw trauma’s en angsten te keren en te verwijderen. Neem contact met ons op en wij zoeken graag met u naar de beste weg.