Meteen naar de inhoud

Universele Energie

Universele energie ofwel energie uit de kosmos

Kennen we universele energie?

Als men pijn voelt, wordt meestal als eerste een hand op de pijnlijke plek gedrukt. Een kind dat valt en de knie schaaft, wil dat mama haar hand op de plek legt of er een kusje op geeft. Het instinct van de moeder zorgt ervoor dat ze haar handen op het voorhoofd van een ziek of koortsig kind legt. Menselijk aanraking is het overdragen van warmte, rust, genezende kracht en liefde. Deze eenvoudig handeling vormt de basis voor alle technieken van genezen door aanraken.

Chakra’s en universele energie

Een lichaam bestaat uit energie die energie stroomt door banen en centra. Zo’n energiecentrum noemen we een chakra. De chakra’s zijn energie-opnamepunten in de aura van een persoon en daar zijn zeven grote punten te ontdekken (van boven naar beneden):Chakra Einstein-Energetica

7. de kruinchakra (wijsheid, energie en contact met de energiebron, correspondeert met de kleur helderwit of violet)

6. het derde oog (visualisatievermogen, intuïtie, correspondeert met de keur indigo)

5. de keelchakra (communicatie, hierbij hoort de kleur helderblauw)

4. de hartchakra (de onbaatzuchtige liefde, de kleur die dit chakra hoort uit te stralen is groen)

3. de plexus solarus/zonnevlecht (emoties, wilskracht, correspondeert met de kleur heldergeel)

2. de sacraalchakra (sexualiteit, levensenergie, ter hoogte voortplantingsorganen, correspondeert met de kleur oranje)

1. de stuitchakra (aarde-energie, wortelchakra, correspondeert met de kleur rood)

 

Chakra’s en energiepunten kunnen weer geheel geopend worden, gevuld worden of geheel tot opening komen. Bij Einstein-Energetica kunnen wij je helpen met energie via healing en magnetiseren.
En wij leren je daarnaast graag hoe je zelf de chakra’s open maakt, open houdt en vult.  We kunnen in consult met je achterhalen wat maakt dat je problemen hebt met je energie, bepaalde chakra’s, et cetera en samen de belemmeringen en blokkades aanpakken en opheffen. Hierdoor ben je uiteindelijk in staat energetisch goed voor jezelf te zorgen.

Lees meer over chakra’s op de pagina over Aura- en Chakrahealing. En universele energie heeft te maken met magnetiseren & healing

Meer over chakra’s

Het woord chakra is Sanskriet voor wiel. De chakra’s in het menselijk lichaam nemen energie op uit het ons omringende universele krachtveld. We kunnen de chakra’s zien als de energiecentrales van het menselijk lichaam, die ervoor zorgen dat de benodigde energie dáár terechtkomt waar het zijn moet. De chakra’s zijn van wezenlijk belang voor het goed functioneren van de organen en daarmee van groot belang voor ons algehele gevoel van welbevinden en onze gezondheid.

Een chakra kun je het beste zien als een bloem die – al naar gelang de omstandigheden – open of dicht kan staan. Is een chakra (bijvoorbeeld de keelchakra) gesloten, dan betekent dat bijvoorbeeld problemen met communiceren, zoals stotteren of niet zeggen wat je graag wilt. Het mooiste is dus als een chakra open staat.
Chakra’s zijn de energiepoorten van kosmos naar de mens. Wil een mens zich evenwichtig kunnen voelen, dan is het van vitaal belang dat de zeven chakra’s goed zijn geopend of gevuld zijn. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan!
Wat ook wel eens voorkomt, is dat een chakra te ver openstaat en de persoon zo een bepaalde tijd blootstaat aan negatieve energie. Bijvoorbeeld ook doordat de ziel van die persoon op dat moment niet in zijn lichaam aanwezig is. Het lichaam is dan vrij voor andere energieën met allerlei negatieve gevolgen van dien voor zowel het geestelijke als fysieke lichaam.

De belangrijkste bijchakra’s:

  • Handchakra’s: ze sturen het contact met de omgeving en het overdragen van levensenergie.
  • Voetchakra’s: ze sturen het contact met de aarde, het opnemen van energie (aarding) en het afgeven van “fijnstoffelijk afval” aan de aarde.
  • Schouderchakra’s direct onder de schouders: ze sturen de wijze waarop we met verantwoordelijkheid omgaan.
  • Kniechakra’s: ze sturen het leer en onderwijsvermogen en de flexibiliteit; verder het vermogen om de juiste instelling voor leren en onderwijzen op te wekken; voorts trots en minderwaardigheidsgevoelens.
  • Elleboogchakra’s: ze sturen ons vermogen tot aannemen en afgeven, alsmede ons doorzettingsvermogen.

Lees meer over chakra’s op de pagina over Aura- en Chakrahealing. En universele energie heeft te maken met magnetiseren & healing