3 NLP blogs waarmee jij zelf aan de slag kan

NLP blog

Cadeautje van Einstein-Empowerment.academy

Oh, ik houd van cadeaus! Jij ook? Voor ons opleidingsinstituut Einstein-empowerment.academy deel ik regelmatig blogs over persoonlijke ontwikkeling en NLP.

Nu heb ik besloten die ook hier met jou te delen. Wie weet kan jij er een belangrijk inzicht door krijgen of kun je net een stapje verder komen dan je nu al ben. Als één ding belangrijk voor mij is, is zoveel mogelijk mensen te laten delen in de mooie dingen die je zelf kunt doen!

Neuro Linguïstische Programmeren (NLP)

Wat is NLP?

Wist je dat maar 7% van onze communicatie gaat over de woorden die we zeggen? De rest gaat over de fysiologie (onder andere lichaamstaal) die we gebruiken en hoe we klinken in tonaliteit. Die 93% van communicatie die onbewust gaat, kun je bewust maken door erover te leren en te ervaren. Zo leer je meer over jezelf (en anderen) als nooit te voren!

Lees hier verder..

4 NLP Focusvragen

4 NLP Focusvragen om te komen waar je wilt

Het leven is vol met belangrijke dingen. Vooral in het dagelijks leven schieten onze wensen er wel eens bij in doordat er zoveel dingen ‘even gedaan moeten worden’. Drukte op je werk, kinderen, dingen regelen thuis, voor je huis, familie, iemand van je dierbaren die iets belangrijks te doen heeft.

Hoe vaak heb jij iets waarvan je zegt, dat wil ik! Daarna ga je misschien stappen ondernemen om daar te komen. Kleine dingen, grote keuzes. En toch na een tijdje besef je, dat je het niet hebt gedaan. Of dat je toch nog niet dat doel hebt gehaald. Misschien was het wel te groot of is het nu de tijd niet ervoor?

Herkenbaar, toch?

Om zeker te weten dat jij dit volgende keer wel doet of realiseert wat jij wilt, moet je jezelf als je het voorneemt direct de volgende NLP focusvragen stellen.

Lees hier verder ..

NLP Logische niveaus

Een super bekend NLP model: Logische niveaus

Met de logische niveaus kunnen we situaties en relaties eenvoudig analyseren. Daarmee krijg je inzicht in je eigen model van de wereld en dat van een ander. Het is een ‘simpel’ NLP-model voor het analyseren van communicatie, verandering en functioneren. Het geeft een interne hiërarchie weer waarbij elk hoger niveau psychologisch gezien een lager niveau omvat.

Het model Logische Niveaus 'loop' je van onder naar boven. Dat betekent dat je allereerst op 'omgeving' start (voor het gemak heb ik het model even in twee stukken geknipt). Je neemt de situatie waar jij meer over wilt weten, bijvoorbeeld een probleem dat je hebt. Deze situatie ga je op alle niveaus verkennen. Start met de omgeving en stel je jezelf stap voor stap de vragen bij elk niveau over jouw probleemsituatie.

Lees hier verder en ga met het model aan de slag..

Geniet van de blogs

Heel veel leesplezier met deze blogs. Als je graag regelmatig leest over deze onderwerpen en NLP dan raad ik je aan om je te abonneren op het blog via de website van einstein-empowerment.academy.

Tot de volgende blog!

Julia

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top
%d bloggers liken dit: