Meteen naar de inhoud

EMDR

  • door

Op zoek naar datgene waar jij tegenaan loopt, helder krijgen wat het is en direct reduceren, met EMDR.

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS). EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met bijvoorbeeld PTSS en andere traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.

Adrie Talakua is een aantal jaar geleden in aanraking gekomen met EMDR:
Ik zie hoe snel en makkelijk ik door middel van oogbewegingen bij de oorzaak van jouw probleem kan komen.

Daarbij zit de grootste winst niet in de techniek van EMDR, maar het rapport dat ik met jouw opbouw door mijn zintuigen als sjamaan. Ik maak namelijk direct contact met jou op zielsniveau. Hierdoor geeft jij je sneller over en wil ook je onderbewuste graag naar de kern van het probleem. Want op het moment dat je een afspraak maakt, weet je dat jij van je probleem af wilt.

De meeste weerstand zit hem dan nog in het contact dat je maakt met de therapeut. Door mijn extra zintuigen heb ik ervaren dat dat geen enkel probleem vormt en we direct aan de slag kunnen, naar een resultaat.

Deze therapie is voor jou geschikt als je gemotiveerd bent om aan jezelf te werken en te groeien. Daarbij gaat het niet alleen om het verkrijgen van inzicht, maar ook om het doorbreken van het gedrag dat je nu belemmert te zijn wie je wilt zijn. Ik begeleid je graag naar wat jij nodig hebt!

Kijk ook eens op onze speciale themapagina: Einstein-emdr.nl

Geef een reactie