Meteen naar de inhoud

Hoe weet jij dat je nieuwetijds kind bent?

  • door
Kinder coach, nieuwetijdskinderen

Hoe weet jij dat je nieuwetijds kind bent? Ergens van binnen weet je het wellicht al of herken je het bij je kind. Anders, meer inzicht, op een andere frequentie, niveaus of dimensie, extra zintuigen. Er is heel veel te ontdekken in alles wat eerst meestal als problemen bij je overkomt of wordt gezien.

Ik ben te vroeg geboren of ben ik een nieuwe tijdskind?

Adrie Talakua: Ik ben als kind en volwassene in mijn optiek nooit echt goed begrepen. Men liep bijna altijd weg als ik mijn verhaal deed of dat ze mij niet begrepen, te wijs of te bij de hand vonden. Ik dacht: ‘Wat kan ik er aan doen dat ik zo snel denk en handel? En dat ik altijd kansen en mogelijkheden zie.’ Je voelde je eenzaam en deed dingen die je van je omgeving moest doen of je paste jezelf zo aan dat je feitelijk jezelf niet meer was.

Op de weg van “wie ben ik dan wel” ben ik veel volwassenen, trainers, coaches tegen gekomen die dachten mij te begrijpen om vervolgens met hun gezag met hun eigen ‘Model van de Wereld’ (belevingswereld en hun ego) over mij heen te gaan. Wat voor mij duidelijk is geworden, is dat veel mensen (professionals) vanuit hun beperktheid en ego niet inzien en niet kunnen invoelen waar hun tekortkomingen liggen om “nieuwe tijdskinderen” te begrijpen. Doe eerst een stapje achteruit en zet je eigen Model van de Wereld opzij. Voel, kijk en luister wat deze nieuwetijds kinderen, indigo’s (of andere mensen die A-Typisch zijn) nu daadwerkelijk te melden hebben.
Als kind en ook toen ik ouder was, zei ik heel vaak: ‘Ik ben te vroeg geboren, want ik word niet begrepen…’

Waar ik nu als coach blij mee ben: is dat kinderen en volwassenen met dezelfde ‘problematiek’ mij toelaten, zich begrepen voelen en zich ongelooflijk kunnen ontwikkelen. Een ik loop een poosje met hun pad mee, zodat ze kunnen wennen aan hun nieuwe weg ofwel het pad waarin ze getolereerd en begrepen worden. Nieuwe tijdskinderen, indigo’s, hoog gevoeligen, die kunnen ontwikkelen in wie ze zijn.

Luister hieronder naar mijn filmpje waar ik er meer over vertel of kijk ook eens op de pagina van onze site over nieuwetijds kinderen en hooggevoeligheid. Wie weet herken jij veel van jezelf, ontdek je nieuwe dingen? Voel je ook vrij om contact op te nemen als je nog vragen hebt.

Geef een reactie