Minicoaching: Angst voor autorijden in 4 stappen

Angst voor autorijden

 

Ken jij iemand die angst voor autorijden (tijdens autorijden) heeft of herken je zelf in deze belemmeringen? Denk aan angst om op de snelweg te rijden, hard te rijden of in te voegen. Er zijn meer mensen die hiermee rondlopen dan je denkt. We hebben regelmatig mensen die bellen met de vraag of we hier iets mee kunnen. Zeker, coaching en hypnose kan hierbij heel veel betekenen. Laten we daarom meteen beginnen en je meenemen in vier belangrijke stappen bij angst voor autorijden.

1. Angst

Wat je meestal merkt is dat er angst is, een belemmering, een fysieke reactie. Op allerlei manieren dat je last van iets hebt als je gaat invoegen of als de snelheid hoger wordt. Ook kun je het ervaren als je met iemand mee rijdt. Het is vooral vervelend, belemmerend en houdt je tegen.

Ben jij ook een optimist, met inmiddels een heel palet van oplossingen? Die binnnendoorroute, niet met de auto hoeven gaan, andere activiteiten kiezen of je partner laten rijden.

Ziek worden na sporten

Dat is voor de korte termijn natuurlijk prima. Maar het is de vraag of je zo je hele leven wilt aanpassen? Mogelijk voelt het helemaal niet als jezelf. Meestal hebben we geen idee waarom we ons zo voelen en het zo meemaken.

Angst met autorijden

2. Ben jij het?

Ben jij je angst geworden? Als we maar lang genoeg iets meenemen, dan zijn mensen geneigd om te zeggen ‘ik ben nu eenmaal zo'. Dat is wie ik ben en dat kan ik niet veranderen.

Oké, maar wat als je angst niet is wie jij bent, maar hoe je je gedraagt of bent gaan gedragen? Het is slechts iets dat je doet. Een knop die om gaat. Want je bent niet de hele dag in de ban van hetgeen dat jij voelt als je gaat autorijden.

Nee, het gebeurt als je dat gaat doen. Dan wordt je bang of gespannen, nerveus. Dat is dus gedrag van dat moment. Het is belangrijk dat te (gaan) zien: gedrag van dat moment of die momenten. Daar kunnen we namelijk iets mee.

3. Wat is jouw waarde bij autorijden?

Waar stond of staat hetgeen een auto jou geeft voor? Heb je een gevoel van vrijheid? Erbij horen of erbij kunnen horen?

Denk maar eens dieper na over wat een auto en autorijden voor jou kan brengen.

Die waarde kan namelijk een belangrijke tegenhanger zijn voor hetgeen waar je nu mee worstelt.

Daar kun je bijvoorbeeld motivatie uit putten. Het kan er ook voor zorgen dat je anders naar je angst kunt gaan kijken. Een waardevol iets in jouw leven dat autorijden?

Zonder angst autorijden

4. Wat weet je nu?

Als je zo eens die drie stappen doorneemt en bij je laat binnenkomen. Kun jij er dan wat mee? Komen er antwoorden naar voren of had je het zo nog niet eerder bekeken?

Dit is een eerste stap.

Samen met jou kunnen we naar de kern van waar het met jou over gaat. Het voordeel is dat je heel veel antwoorden en ideeën nog niet hoeft te hebben. In een consult gaat dat namelijk heel snel doordat Adrie als sjamaan direct op je kan invoelen. Met wat die hij dan voelt, zal hij vragen stellen en zo kom je heel snel tot meer inzichten dan als je alles in alleen jouw hoofd houdt.

Juist doordat je nu al nadenkt over deze stappen, komen antwoorden sneller, weet je beter waar het over gaat en wat je mogelijk nodig hebt. En als je het nog niet weet, besef dat in ieder geval dat je belangrijk voorwerk hebt gedaan. Bedank jezelf daarvoor!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top
%d bloggers liken dit: