Meteen naar de inhoud

Ook een professional heeft problemen

  • door
Ook een professional heeft problemen
Vandaag hadden wij weer een goed voorbeeld van het feit dat ook therapeuten ook aan zichzelf moeten werken. Ook een professional heeft problemen! We hadden twee dames op bezoek voor een consult bij onze praktijk. Zij kwamen voor eigen vraagstukken, maar zagen na verloop van tijd hoe deze vraagstukken invloed hadden op hun praktijk. Herken je dat, hoe je eigen problematiek, ervaringen en belemmeringen invloed hebben op je werk?

Wat je vanbinnen kent, zendt je uit

Deze dames realiseerden zich na verloop van tijd dat zij anderen niet konden helpen, als zij hun eigen problemen niet hadden opgelost.Mooi inzicht! Elke therapeut, trainer, coach en professional loopt tegen eigen problemen aan. Dat is alleen maar gezond en leert je door belemmeringen heen werken, waardoor je uiteindelijk je studenten en cliënten nog beter kunt begeleiden. 

Wat gebeurt er als je niet aan je eigen problemen werkt?

Dit geldt overigens voor iedereen die werkt (met mensen) en niet alleen voor trainers of therapeuten. Cliënten, collega’s en andere mensen confronteren je met de problemen waar jij zelf ook  last van kunt hebben. Dit zie je ook terug bij overdracht en tegenoverdracht of bij besprekingen in jouw  intervisiegroep die je wijst op belangrijke onderwerpen en thema’s. Een échte professional pakt die signalen dan ook aan om schoon  schip te maken. Doe je dat niet, dan moet je niet verbaasd zijn dat je dezelfde soort cliënten blijft krijgen, dat je dezelfde conflicten blijft ervaren of andere dingen in het leven zich continue herhalen.

Wat wij terugkregen van deze sessie

Een indrukwekkende intake en sessie maandag waarbij  wij twee mensen langzaam zichzelf zagen worden. Vanuit ons hierdoor dit bericht en voor iedere  therapeut, trainer, professional en mens een oproep om als een advocaat van de duivel naar jezelf te kijken. Kun jij de vinger op de zere plek leggen of voel je dat je  ergens vastloopt?  Wij zijn overtuigd van een  directe en proactieve aanpak. Waarom zou je er omheen draaien als je  het nu kunt oplossen?

Ook een professional heeft problemen!

Merk jij dat je aan bepaalde thema’s wilt werken of situaties die zich in je leven blijven voordoen? Neem gerust contact met ons op om het te bespreken of plan direct je intake.

Tot ziens,

Geef een reactie