Wie ben ik in mijn twee culturen?

Wie ben jij? 2 culturen strijd

Leef jij in jezelf in een soort van twee of meerdere culturen? Ik wel, Molukker-Nederlander, en ben deze week geconfronteerd door mensen om mij heen, vrienden en ook cliënten die hun verhaal doen over hun zoektocht “wie ben ik nou eigenlijk”.

Ze voelen zich niet begrepen, krijgen geen aansluiting met hun omgeving of worden niet begrepen en daardoor voelen zij zich eenzaam of verstoten.

Ik kan mij nog herinneren dat ik bij mijn Bank iets moest regelen met de vrouwelijke bankemployé en vroeg zij mij of ik het ook lastig vond om in twee culturen te leven. Dat komt omdat zij niet begrepen werd binnen haar oorspronkelijke cultuur en de Nederlandse cultuur.

Nu zie ik dat weer in mijn praktijk, vastlopen in je eigen ikke, fysieke en geestelijke problemen terwijl ze ook hard aan het werk zijn en innerlijk niet blij zijn of veel te zwaar zijn of andere fysieke problemen.

En vervolgens wat zijn dan de Triggers die dat veroorzaken en wat doet de Kersttijd met mensen, mensen willen verbinding en liefde. Er ontstaat Bezinning..

Vanuit mijn kersthart zou ik willen vragen: mensen geef elkaar warmte, liefde en verbinding. Ieder mens heeft daar recht op.

Adrie

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top
%d bloggers liken dit: