Meteen naar de inhoud

Adrie Talakua

 • Int.gecertificeerd NLP Practitioner, Master Practioner bij SmaraSiddhi, Isabel Rodriquez, Jannie IJzendoorn en Eric Schneider
 • NLP trainer bij NTINLP, Helma de Goede en Rene Kuiper (assistent bij Herman Cornet en Ans Vervoort)
 • Train the Trainer(NLP trainer) bij Chris van der Velde en Int. Gecertificeerd NLP trainer bij Academie voor Psychologica
 • Systemisch Werken (Familie & Organisatieopstellingen) bij NTINLP, Bouke De Boer, Marieke Soutberg, Marc-Jan Hollennberg, Annemiek Groot, Johannes Schmidt en Matthias Varga von Kibed.
 • Hypnotherapie(hypnotherapeut)….VBAG
 • Hypnotherapie en integrale psychosociale therapie bij Hypnos, Barbelo Uijtenboogerdt,
 • Hypno & regressietherapie bij Trance Art, Jos Olgers en Bertien van Woelderen
 • Medische Basiskennis + Psycho-Pathologie bij Trance Art, Bertien van Woelderen
 • Klinische Psychologie(HBO), Kindercoach, TA(Transactionele Analyse), Mindfulness, Sjamaan
 • Voice Dialoque(Hal en Sidra Stone), Lietje Perizonius
 • Gezondheidspsycholoog i.o. O.U
 • EMDR practitioner i.o. BiVT Rene Veraar

Adrie Talakua: Trainer, coach, (top)sportcoach, hypnotherapeut, relatiecoach, kindercoach, sjamaan, int. gecertificeerd nlp trainer, paranormaal genezer en trainer systemisch werk(familie + organisatieopstellingen + sjamanistische opstellingen)

“Gelijkwaardigheid, Wederzijds Respect, Ethiek en Ecologie”

 

Om bij het mooiste beginnen: ik ben vader van twee prachtige kinderen Yánick en Sarah-Fleur. Wat dat betreft ben ik een gezegend mens met zo’n prachtig cadeau.

Vanuit dit vertrekpunt heb ik mij de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben en die zich nog steeds mag ontwikkelen op meerdere gebieden: intellectueel, sociaal, sportief, zakelijk, bestuurlijk en op Spiritueel niveau.

Veelzijdige Adrie

Mijn veelzijdigheid heeft ertoe geleid dat ik opleidingen heb gevolgd die op dat moment en in die tijd bij mij pasten. Gestart als een echte techneut heb ik werktuigbouwkunde en (proces)chemie gestudeerd. Vervolgens ben ik als rekenwonder, ofwel sterk geïnteresseerd in cijfers, commerciële – en bedrijfseconomie gaan studeren. Dat gaf mij het inzicht in dat wat ik blijkbaar ook naast de cijfers in mij had en dat is marketing. Als techneut wist ik niet dat ik marketingcompetenties bezat maar ben daarop geattendeerd door mijn zakelijke omgeving: “Adrie jij bent een marketeer pur-sang”.

Als geen ander weet ik om te gaan met de marketinginstrumenten en die in te zetten om doelen te bereiken. Het lijkt heel moeilijk, maar het gaat maar om één ding: “hoe ga ik met mensen om”. Verplaats en verdiep je in de ander en jullie contact loopt echt grotendeels vanzelf. Houd je vooral niet vast aan je eigen Model of The World of overtuigingen.
Gebruikmakend van mijn economische opleiding en mijn eigenschap goed met mensen om te gaan kreeg ik de mogelijkheid om bij meerdere organisaties en multi-nationals mijn (leidinggevende) kwaliteiten ten toon te spreiden.
Daaruit voortvloeiend raakte ik meer en meer gepassioneerd door mensen; hoe wij denken, handelen en waar wij tegenaan lopen. Menselijk gedrag boeide mij enorm en kwam ik bij delen van mijzelf terecht die mij wezen in de richting van Psychologie. Ik richtte mij op deze studie en –daarbij zeker niet onbelangrijk- mijn werk binnen de beroepenvereniging het NIP.

Die mix maakt mijn leven aantrekkelijk en ook nog eens heel plezierig. Bezig zijn op meerdere gebieden: intellectueel, sociaal, sportief, zakelijk, bestuurlijk en op Spiritueel niveau geeft mij een enorme voldoening.

(Top)sport

(Top)Sport loopt als een rode draad door mijn leven en ik ben op jonge leeftijd in aanraking gekomen met de betere voetballers, tennissers en golfers. Nu ben ik actief golfer met een lage handicap. Ik heb de gedrevenheid om ook in deze sportdiscipline een zo hoog mogelijk resultaat te bereiken. Mede door deze sportachtergrond(en) kennen veel mensen mij in Nederland, maar ook in de hoedanigheid als (sport)bestuurder. Daarbij moet ik wel opmerken dat mijn positieve energie veelal een meerwaarde oplevert aan de contacten die ik met mensen heb.
Ik heb altijd plezier in datgene wat ik doe en anders maak ik duidelijk andere keuzes.

Wat ik mensen altijd probeer mee te geven: doe wat jij leuk vindt en geniet van datgene wat je doet. Wees bewust van het feit dat alleen jijzelf plezier kan geven en geef je zelf dat ook!

Mij wordt vaak gevraagd mensen bij elkaar te brengen om doelen te realiseren of te coachen, zowel op intermenselijk vlak als op zakelijk niveau.
Ook hierin hanteer ik mijn credo: Ik luister naar mensen en geef hen ruimte om zich te ontwikkelen, om hen zodoende te laten ontdekken wat hen motiveert en hen te stimuleren tot doen.

Jouw eigen drijfveren?

Veel mensen zijn zichzelf echter niet bewust van hun drijfveren. Wij communiceren doorgaans niet goed met onszelf en dus ook niet met anderen, met alle gevolgen van dien: stress, burn-outs, trauma’s, allergieën, en vele andere lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Bovendien leven wij in een wereld waarin alles luxer, sneller en mooier moet. Zijn wij daar als mens tegen bestand? Nee . En wat ga je daaraan doen: je leven en je levensinstelling aanpassen aan je eigen persoonlijke wensen.
Ontdekken wat jouw onderbewuste zegt en niet leven vanuit de normen die ons leven bepalen.

Voor mij betekende dit concreet dat ik mijn diep weggestopte paranormale gaven tot ontwikkeling heb laten komen. Maar niet nadat ik mij eerst heb gebogen over de vraag hoe ik met deze verantwoordelijkheid moet omgaan. Ik heb een antwoord gevonden in het boeddhisme. Zowel Lama Karta als de Dalai Lama beschouw ik als mijn gidsen. Mededogen, kracht, meditatie, wijsheid en respect zijn begrippen die ik in hun persoon en leefwijze terugvind en die mij inspireren.

De omgang met anderen is bij mij gericht op gelijkwaardigheid.
Ook al verschillen wij van elkaar, het uitgangspunt is wederzijds respect.
De basis van ons contact is ethisch en ecologisch verantwoord.

Vanuit deze persoonlijke levensvisie wil ik een ieder die daarin geïnteresseerd is helpen, coachen en gebruik laten maken van mijn bijzondere extra (zintuiglijke) gaven die ik van God en/of de kosmos heb mogen ontvangen.